728 x 90

انتشار مقاله «جوایز علمی بین المللی به مثابه ابزار دیپلماسی علم و فناوری؛ مطالعه موردی جایزه مصطفی»

انتشار مقاله «جوایز علمی بین المللی به مثابه ابزار دیپلماسی علم و فناوری؛ مطالعه موردی جایزه مصطفی»
لورم ایپسوم متن ساختگیمریم صمدی

باسمه تعالی انتشار مقاله «جوایز علمی بین المللی به مثابه ابزار دیپلماسی علم و فناوری؛ مطالعه موردی جایزه مصطفی» دیپلماسی و توسعه روابط علمی و فناورانه با سایر کشورها یکی از اهداف قطعی اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری و یکی از ملزومات مهم نیل به مرجعیت علمی است. در کشورمان در سالهای اخیر تلاشهایی

باسمه تعالی
انتشار مقاله «جوایز علمی بین المللی به مثابه ابزار دیپلماسی علم و فناوری؛ مطالعه موردی جایزه مصطفی»
دیپلماسی و توسعه روابط علمی و فناورانه با سایر کشورها یکی از اهداف قطعی اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری و یکی از ملزومات مهم نیل به مرجعیت علمی است. در کشورمان در سالهای اخیر تلاشهایی در این حوزه صورت گرفته است که یکی از مهمترین آنها را میتوان جایزه علمی مصطفی دانست. در مقاله حاضر که در شماره بهار 1404 مجله بهبود مدیریت منتشر شده است به بازخوانی و بررسی این تجربه مهم از منظر دیپلماسی علمی پرداخته شده است.

چکیده مقاله
دیپلماسی و توسعه روابط علمی و فناورانه با سایر کشورها یکی از اهداف قطعی اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری است. در این میان به نظر میرسد جوایز علمی بین المللی از ظرفیت بالایی برای تحقق اهداف دیپلماسی علم و فناوری برخورداراند. این پژوهش با هدف دستیابی به الگویی برای معرفی جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (Mustafa Prize) به عنوان ابزار دیپلماسی علم و فناوری انجام شد. برای پاسخ به سؤال اصلی روش تحقیق اکتشافی با راهبرد کیفی مورد استفاده قرار گرفت و در آن با 9 نفر از سیاست‌گذاران و مجریان جایزه مصاحبه نیمه‌ساختار یافته صورت پذیرفت. در نهایت با تحلیل محتوای انجام شده و صورت بندی مقولات یکپارچه‌ساز، الگوی جایزه علمی به مثابه ابزار دیپلماسی علم و فناوری ارائه شد. ابعاد مفهومی محوری الگو شامل جامعه مخاطب جهان اسلام، غیردولتی‌سازی برگزاری جایزه، پشتیبانی حاکمیتی، همکاری‌های بین‌المللی علمی و فناوری، تأکید بر رجحان آثار فناورانه، شبکه‌سازی و ترویج و نظام داوری و همچنین ابعاد اجرایی آن نیز شامل ماموریت، فرایندها و سازمان می‌باشد. شناخت دقیق جایزه مصطفی به عنوان یک سازوکار دیپلماسی علمی و اهداف و نتایج آن، می‌تواند در ارزیابی سیاستی و طراحی سیاستهای جدید مورد استفاده متولیان دیپلماسی علمی در کشور قرار گیرد. همچنین از منظر دانش افزایی نظری، این تحقیق به تکمیل جریان تحقیقاتی دیپلماسی علمی در کشورهای نوظهور و مسلمان کمک می‌کند.
لینک دسترسی به متن کامل مقاله
جوایز علمی بین المللی به مثابه ابزار دیپلماسی علم و فناوری مطالعه موردی جایزه مصطفی

دانلود فایل کامل مقاله

مدیر
ADMINISTRATOR
پروفایل

کاروسل پست ها

یک نظر بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز با * مشخص شده اند

پست های اخیر

برترین نویسندگان

دارای نظر

ویدئوهای ویژه