اندیشکده توسعه صادرات ایران به تازگی و در قالب طرح آیسته (اتحادیه بین المللی تبادل دانشجویان برای تجارب فنی) میزبان کارآموزی یک دانشجوی مقطع کارشناسی از کشور هند بوده است. خانم ایتیشا خندلوال این کارآموزی را در تابستان 1403 به صورت مجازی و تحت سرپرستی دکتر امیر ذاکری، مدیر اندیشکده در حوزه ابعاد همکاریهای علمی
اندیشکده توسعه صادرات ایران به تازگی و در قالب طرح آیسته (اتحادیه بین المللی تبادل دانشجویان برای تجارب فنی) میزبان کارآموزی یک دانشجوی مقطع کارشناسی از کشور هند بوده است. خانم ایتیشا خندلوال این کارآموزی را در تابستان 1403 به صورت مجازی و تحت سرپرستی دکتر امیر ذاکری، مدیر اندیشکده در حوزه ابعاد همکاریهای علمی و فناوری ایران و هند در بستر سازمانهای بین المللی همچون شانگهای و بریکس انجام داده است.
کشور هند به طور فعال در گروههای کاری ویژه سازمان شانگهای ( SCO) در زمینه علم و فناوری مشارکت دارد و بر روی برنامههای تحقیقاتی مشترک تمرکز کرده است که چالشهای جهانی مانند امنیت انرژی و تغییرات اقلیمی را هدف قرار میدهد. این همکاری شامل انتقال فناوری در زمینههای انرژی تجدیدپذیر، کشاورزی و بیوتکنولوژی است.
با توجه به روابط تاریخی قوی میان ایران و هند، این کارآموزی به شناسایی نهادهای کلیدی مانند مؤسسات فناوری هندی (IITs) و سازمان فضایی هند (ISRO) پرداخته که میتوانند در توسعه فناوریهای فضایی و انرژی تجدیدپذیر با ایران همکاری کنند. همچنین زمینههای کلیدی برای همکاری شامل فناوریهای فضایی، نانوتکنولوژی و انرژی تجدیدپذیر هستند. پلتفرمهای همکاری مانند BRICS و SCO فرصتهایی برای تعمیق همکاریها فراهم میکند. وزارتخانهها و نهادهای مختلف هندی که مسئول هماهنگی پروژههای STI با سازمانهای بینالمللی هستند نیز تا حدی مورد بررسی قرار گرفتند.
این کارآموزی نه تنها به تقویت توانمندیهای پژوهشی محققان جوان کمک میکند بلکه میتواند به توسعه راهکارهای جدید برای تسهیل صادرات و گسترش همکاریهای علمی میان ایران و هند منجر شود.
یک نظر بگذارید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز با * مشخص شده اند